RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як в Україні дотримуються карантину вихідного дня: фото і відео з різних міст

З суботи, 14 листопада, в Україні - карантин вихідного дня, але не всі міста ввели обмеження, в деяких працюють ринки та заклади громадського харчування.

"Апостроф" зібрав інформацію про дотримання карантину в різних містах.

Київ

"Епіцентр" все-таки закрив зали для відвідувачів, але продовжує працювати в карантин вихідного дня, оформляючи замовлення онлайн і видаючи їх при вході. Ми проінспектували кілька столичних ТЦ. Вже о 7:30 наш журналіст зафіксував чергу в один з "Епіцентрів". Кількість тих, що прибувають постійно зростає. На вході стоять консультанти і запитують у кого які покупки. Вони допомагають зробити замовлення онлайн на комп'ютері. Куплений товар виносять відразу. Замовлення можна зробити і заздалегідь з дому по інтернету, а потім приїхати і отримати його за номером", - повідомляє "Pavlovsky News".

Фотокореспондент "Апострофа" теж відвідав "Епіцентр" і звернув увагу на черги біля будівлі і на закриті зали, але за фактом гіпермаркет працює.

Харків

Як повідомляє "ТРУХА", в Харкові працює ринок "Барабашово", де можна купити різні товари, наприклад будматеріали або одяг. Деякі люди пишуть, що ринок не працює, але судячи з фото - ринок відкрився, але в деяких місцях поліція влаштовує рейди і закриває.

Львів

У Telegram-каналі "Pavlovsky News" пишуть, у Львові частина закладів громадського харчування працює і далі. Кафе приймають відвідувачів в звичайному режимі з дотриманням карантинних обмежень "помаранчевої зони". У закладах можна помітити людей. Лише в деяких працюють в режимі замовлень онлайн і "на винос".

У Львові поліцейські заблокували роботу найбільших ринків: "Шувар", "Краківський", "Галицьке перехрестя", "Південний", а також торговий центр на Сихові "Іскра".

Луцьк

У Луцьку працівники Завокзального ринку скаржаться, що їм заважають працювати. За словами одного з працівників ринку, адміністрація закрила ворота, щоб на місці не здійснювали торгівлю, яка заборонена через введення обмежень в зв'язку з карантином вихідного дня.

"Люди зайшли на територію, оскільки мають законний доступ до своїх контейнерів. Деякі підприємці, розмістили свої точки поблизу дороги, працюють, ніхто їм нічого не забороняв", - говорить очевидець.

Чернівці

У Чернівцях понад 300 підприємців Калинівського ринку перекрили рух транспорту, вони вимагають у влади скасувати карантин вихідного дня, повідомляє "МБ".

Як повідомляв "Апостроф", мери українських міст в різних регіонах країни збунтувалися проти карантину"вихідного дня". Зокрема мова йде про Луцьк, Слов'янськ, Рівне, Миколаїв, Івано-Франківськ, Черкаси, Мукачево, Львів та Одеса.