RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Нова мутація коронавірусу продовжує розповзатися по світу: що говорять в Україні

Нову мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яка стрімко поширюється по світу після виявлення спалаху в Данії на фермах з розведення норок, зафіксували в Греції. Як відомо, окрім Данії, випадки коронавірусу норок були зафіксовані в США, Іспанії, Італії, Нідерландах і Швеції.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністерства сільського господарства Греції, яка має великі промислові центри торгівлі хутром.

Зараження виявили у двох фермах на півночі країни. У тварин виявили вірус, який не був мутованим штамом, як у Данії та Нідерландах. Однак влада країни все одно вирішила знищити 2,5 тисячі тварин, аби зупинити епідемію на фермах.

Також інфіковані норки виявили на 13 з 29 звіроферм у Швеції. Там поки не ухвалювали рішення про масове знищення норок, оскільки шведська норкова промисловість набагато менша датської, а близько 80% тварин будуть вбиті в рамках сезонної заготівлі хутра в листопаді.

В Україні власники норкових ферм заявили про готовність провести вакцинацію тварин від коронавірусу, як тільки закінчиться перевірка ефективності препарату, повідомили в Асоціації звірівників України. За інформацією фермерів, в Україні не виявили інфікованих норок, а епідемічна ситуація на фермах перебуває під контролем і не є загрозою для суспільства.

Додамо, що в Європі пройшли доклінічні випробування вакцин від коронавірусу на тхорах, які дали хороший результат. Низка вакцин проходять випробування на собаках і кішках, які теж можуть заражатися коронавірусом. Найближчим часом такі дослідження проведуть і на норкових фермах.

Як повідомляв "Апостроф", лікар-пульмонолог Світлана Гук вважає, що мутації коронавірусу, які лякають світ, не завжди можуть бути смертельно небезпечними, тому знищення норок у Данії може виявитися поспішним кроком.