RU  UA

Можемо наламати багато дров: лікар дала тривожний прогноз щодо мутацій коронавірусу

Мутації коронавірусу лякають світ, але не завжди можуть бути смертельно небезпечними, тому знищення норок у Данії може виявитися поспішним кроком.

Про це в ефірі Апостроф Live заявила лікар-пульмонолог Світлана Гук.

"Чи правильно ми робимо? У даному випадку я не можу сказати, що це (в Данії, де масово знищать 17 млн норок, нібито заражених коронавірусом, який мутував -" Апостроф ") був за вірус. Але є загальне відчуття, що ми ще багато дров наламаємо. Світ злякався, світ трошки зупинився і розуміє, що від таких процесів він незахищений, незважаючи на те, що дуже і дуже розвинений", - зазначила вона.

За словами лікаря, слово "мутація" не дорівнює "смертельний вірус", оскільки мутації можуть бути нейтральними і навіть корисними. Коронавірус має в собі приблизно 30 тисяч нуклеотидів, тобто послідовність 30 тисяч ланцюжків. Кожну заміну можна називати мутацією, і даний процес відбувається постійно.

"Навіть в організмі людини, до якого потрапив вірус, при реплікації відбуваються ці спонтанні мутації. Але найчастіше вони не призводять до життєздатної гілки цього вірусу", - підсумувала Гук.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Зараз українці, як тільки бачать 37,2, говорять, що задихаються і у них повний набір коронавірусу - лікар-пульмонолог.