Інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська пояснила, чи при коронавірусі, який продовжує атакувати Україну, дійсно мають позитивний вплив на організм фітонциди і чи захищають від коронавірусу цибуля, часник та алкоголь.
Відповідне відео опубліковано в Telegram-каналі "Вірусні історії".
За словами лікаря, сподіватися, що алкоголь, цибуля і часник допоможуть захиститися від коронавірусу не варто.
"Вони містять речовини, які можуть гіпотетично вплинути на концентрацію вірусу, однак це не панацея. Інша річ, що продукти з високим вмістом фітонцидів - цибуля, часник, гострі прянощі, які люблять на Сході, благотворно впливає на загальний стан організму, приміром на судини", - розповіла Голубовська.
Лікар звернула увагу на те, що при коронавірусі важкість ураження організму інфекцією залежить від концентрації вірусу і від відповіді імунної системи на інфікування.
"Тому цибуля і часник, як і прогулянки на свіжому повітрі, помірні фізичні вправи, збалансоване харчування з високим вмістом вітамінів є корисним для всіх", - наголосила Голубовська.
Також лікар звернула увагу на важливу роль в підтриманні імунітету в організмі людини вітаміну D, дефіцит якого відчувають більшість людей.
Як повідомляв "Апостроф", вчені з Кардіфського університету заявили, що рідини для полоскання рота можуть допомогти знищити коронавірус, який не стихає в Україні і світі.