RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

У Львові копів звинувачують у звірячому побитті ветеранів АТО: фото і подробиці скандалу

Співробітників патрульної поліції звинувачують у побитті ветеранів АТО і громадських активістів Андрія Мочурада і Віктора Баранника, яке відбулося в центрі Львова на проспекті Свободи. У Державному бюро розслідувань з цього приводу відкрили кримінальне провадження.

Про інцидент повідомив на своїй Facebook-сторінці один з потерпілих Андрій Мочурад, опублікувавши фото після нападу.

За його слова, близько опівночі на проспекті Свободи в центральній частині міста Львова їм перегородили дорогу троє чоловіків, які спровокували конфлікт.

"Мені і Віктору завдали тілесних ушкоджень середньої тяжкості - зокрема, зламаний ніс, зламані зуби, численні забої тощо. Напад був без жодного приводу в самому центрі Львова!" - зазначив ветеран.

Нападники спробували втекти з місця інциденту, проте були затримані і доставлені в поліцейське відділення. Всі троє виявилися співробітниками патрульної поліції.

За словами Андрія Мачурада, у відділенні поліції вони хвалилися, що за напад їм нічого не буде. Потерпілі вимагали, щоб у їхніх кривдників взяли аналізи на вміст в крові алкоголю або наркотиків, проте їх вимоги не були почуті.

Як повідомили в коментарі hromadske в Територіальному управління ДБР у Львові, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство). Слідчі проводять першочергові слідчі дії, зокрема, допитали потерпілих ветеранів АТО, призначили експертизи і зажадали записи з камер відеоспостереження.

За словами постраждалих, їхні кривдники не затримані, їх просто відпустили і де вони знаходяться зараз - невідомо. До речі, вони не згідні зі статтею, за якою порушено кримінальну справу, і заявляють про замах на вбивство.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві в результаті конфлікту на дорозі побили тяжкохворого ветерана АТО, який знаходився в полоні терористів.