RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Не тільки в Україні: які країни ввели карантин вихідного дня і що не працює

Карантин вихідного дня, який за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, дає позитивні результати, крім України був введений і в ряді інших країн.

Про це повідомляє "Слово і Діло".

Зокрема такі обмеження були встановлені в Ізраїлі (з 17 липня по 5 серпня) і Туреччини (з 17 листопада).

У Туреччині також ввели комендантську годину з 20:00 до 10:00. Ресторани і кафе будуть відкриті тільки для їжі на винос і доставки. Години роботи продуктових магазинів, торгових центрів і перукарень обмежені з 10.00 до 20.00.

А в Ізраїлі в зазначений період працювали тільки продуктові магазини і аптеки. На вихідних закривалися магазини, які торгують товарами не першорядної важливості, ТЦ, зоопарки, музеї, салони краси і перукарні.

В Україні у вихідні діє заборона на роботу розважальних закладів, ТРЦ, кінотеатрів, театрів, спортклубів, басейнів, і просто клубів. Кафе і ресторани можуть працювати тільки "на винос".

Як повідомляв "Апостроф", міністр охорони здоров'я в 2019-2020 роках Зоряна Скалецька звернула увагу на важливий нюанс карантину вихідного дня, через що локдаун проблематичний - через фінансову сферу неможливо вдруге ввести жорсткі обмеження.