RU  UA

Обмін полоненими і смерть легендарного пілота - головні новини 18 листопада

Українська сторона Тристоронньої контактної групи по Донбасу запропонувала Росії провести масштабний обмін полоненими вже до кінця року, легендарний пілот реактивного ранця Вінс Реффет розбився під час тренувального польоту, а на будівництві експреса до аеропорту "Бориспіль" вкрали 9 мільйонів гривень. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Обмін полоненими

До 24 грудня 2020 року українська сторона Тристоронньої контактної групи по Донбасу планує провести масштабний обмін полоненими. Росії запропонували формулу "всіх на всіх". Українська сторона вже передала РФ списки осіб, але з Росії і досі не надіслали свій перелік. Ще у липні Кремль пропонував до обміну 4 категорії людей.

За словами радника з інформаційної політики в українській делегації ТКГ Олексія Арестовича, до цих категорій належать такі особи: встановлений і згодний на обмін, встановлений і не згодний на обмін, згодний на обмін і підготовлений до обміну, а також невстановлений. Натомість українська сторона насамперед опікується визволенням категорії осіб, яка має назву "військовослужбовці та співробітники спецслужб України, які потрапили до полону, виконуючи бойове завдання".

Загинув Вінс Реффет

Легендарний пілот реактивного ранця Вінс Реффет розбився у Дубаї. Француз загинув під час тренувального польоту. 36-річний спортсмен відомий своїми неймовірними трюками у повітрі. Одне з його найяскравіших досягнень - це політ у супроводі авіалайнера. У 2014 році Реффет встановив рекорд, стрибнувши із найвищої будівлі у світі - 828-метрового Бурж Халіфа у Дубаї.

Подробиці загибелі легендарного спортсмена розслідують. За попередніми даними, аварія сталася через несправність двигуна реактивного ранця.

Крадіжка на будівництві експреса до "Борисполя"

Прокуратура оголосила підозру колишньому директору компанії, яка будувала залізницю від київського вокзалу до аеропорту "Бориспіль". Йому інкримінують привласнення 9 млн гривень. Замість піску на понад 20 млн гривень підозрюваний привіз вдвічі менше. За фактом привласнення коштів розпочато кримінальну справу. Нині чоловікові обирають запобіжний захід.