RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Архангел в шкарпетках і лев з манікюром: мережі підірвав ескіз великого герба України

19 листопада, Організаційний комітет з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України оголосив переможця. У мережі бурхливо відреагували на ескіз переможця конкурсу.

"Апостроф" зібрав реакцію українців на ескіз великого Державного герба.

Відзначимо, переможцем конкурсу став Олексій Кохан, який вже представляв в 1997 році даний ескіз великого Державного герба України, зараз Мінкульт укладе з ним відповідну угоду.

Як сказав глава Українського геральдичного товариства, провідний науковий співробітник Інституту української археографії та джерелознавства ім Грушевського НАНУ Андрій Гречило, в роботі Кохана дуже добре композиційно відображена ідея соборності, єдності України - в постатях Архангела Михаїла і Льва. Щодо козака з мушкетом, автор знайшов оригінальне рішення - цей козак розташований на хоругві, яка вінчає малий Державний герб.

Однак користувачі соцмереж не поділяють цієї думки і здебільшого вкрай негативно оцінили ескіз. Особливо вразив "манікюр" лева і "шкарпетки" Архангела Михаїла.

Як повідомляв "Апростроф", 9 листопада в Україні відзначили День української писемності та мови. В цей день зазвичай нагороджують кращих українських літераторів і видавництва, які випускають літературу українською мовою.