RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Не дайте себе обдурити: водіям розповіли, як визначити справжній пробіг авто

При покупці уживаної машини дуже важливо дізнатися реальний кілометраж пробігу автомобіля, але якщо авто дуже старе, то показники одометра напевно обнулялися.

Як говориться в статті порталу "Авто 24", для кожної моделі автомобіля відомі цифри пробігу, при яких наступають характерні прояви зносу.

Таким чином, показники реального пробігу можна шукати в таких місцях:

Електронна пам'ять

Автовласники вже давно вміють прати показання одометра, але практично завжди в пам'яті електронних блоків можна знайти реальний кілометраж.

Вид інтер'єру

До 100-150 тис. км пробігу матеріали обробки можуть зберегти первинний вигляд, але вже через 50-70 тис. км з'являються потертості на педалях, а близько 200 тис. км стане явним знос на тканини водійського крісла.

Що стосується керма, то воно облазить не раніше 150 тис. км пробігу.

Знос двигуна

Якщо з вихлопної труби йде дим з відтінком синього або чорного кольору, то це ознака зносу деталей поршневої групи. Але нечесні перекупники вміють тимчасово маскувати це.

Стан ходової

Заводські сайлент-блоки і кульові опори можуть зберігатися в порядку до 60-80 тис. км, але все залежить від умов експлуатації і моделі авто.

Амортизатори

Ці деталі не завжди рентабельно змінювати перед продажем, з цієї причини не пошкодуйте грошей на їх перевірку на спеціальному стенді.

Рішення про стан автомобіля краще приймати після спілкування з досвідченим експертом. Тим більше не варто відмовлятися або погоджуватися на покупку на основі одного підозрілого моменту.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, які недорогі автомобілі є найнадійнішими в експлуатації.