RU  UA

Вся справа в грошах: в Україні пояснили, чому ветерани погодилися отримати медалі від Путіна

Голова "Харківської міської організації ветеранів" Микола Ляшенко пояснив, чому ветерани Другої світової війни погодилися отримати медалі до 75-річчя перемоги від імені російського президента Володимира Путіна.

Про це він сказав в ефірі "Апостроф Live" на "Апостроф TV".

"Був указ президента. Президенти у нас бувають у всіх країнах СНД, і у всіх були укази. Просто нам привезли їх звідти, ці медалі. Ми порадилися на своїх зборах і вирішили, що ніякої проблеми тут немає. Нам їх привезли з Білорусі, тому що там на кордоні дозволили їх провезти. А в Бєлгороді не дозволяють, хоча тут поруч, а не через державу", - заявив Микола Ляшенко.

Він звернув увагу на те, що такі ж медалі надрукували і в Україні, але коштують вони дуже дорого, ветерани не можуть собі їх дозволити.

"Красива медаль наша українська - її якась фірма робила під Києвом. Але зробили ціну 300 грн, це ж з глузду з'їхати. Хто може купити таку медаль? Розумієте, в чому справа? А звідти привезли майже безкоштовно. Вони обійшлися по 150 рублів, їх там купили. Загалом, обійшлися десь по 60 грн. Якби нам зробили українські за 50, то ніхто звідти не привозив би", - зазначив Ляшенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 28 жовтня в Україні проходили заходи, приурочені до 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.