RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Люди стоять в "диких" чергах: лікар спростував популярний міф про КТ і рентген при коронавірусі

Комп'ютерна томографія (КТ) або рентген не є обов'язковими для лікування хворих на коронавірус, кількість яких збільшується в Україні з кожним днем, тому черги в медичних установах необґрунтовані.

Таку думку озвучив в Telegram-каналі МОЗ "Коронавірус.інфо" лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров.

Лікар стверджує, що такі обстеження потребні тільки тим пацієнтам, у яких дійсно вражені легені. В інших випадках людям, зараженим Covid-19, проходити КТ або рентген не обов'язково, тому що результати цих досліджень ніяк не впливають на тактику лікування.

За його словами, ажіотаж навколо цих процедур створює дикі черги в медзакладах і, коли пацієнтам дійсно потрібно КТ, його треба чекати до двох тижнів.

"Рентген або КТ грудної клітини показує, яка частина легень вражена, якщо легені вражені. Але це абсолютно ніяк не впливає на лікувальну тактику, і ця паніка довкола КТ абсолютно необгрунтована, коли на два тижні наперед в Києві розписана чергу на проведення комп'ютерної томографії", - зазначив Сергій Дубров.

Як повідомляв "Апостроф", коронавірус змінює легені хворого - легенева тканина, яка в нормі повинна провалюватися під пальцями, стає щільною, через що легені нагадують печінку.