RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Викликати повій", "пропозиція випити" і мат: журналіст показав, як детективи НАБУ проводять обшук

Журналіст Володимир Бойко показав, як проходять обшуки під керівництвом начальника Першого відділу детективів Другого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Володимира Новікова.

З опублікованого журналістом відео видно, що Володимир Новіков та детективи НАБУ під час обшуку обговорюють можливість виклику повій, вживання алкогольних напоїв, матюкаються, пригощаються знайденими на кухні під час обшуку закусками і виставляють за двері адвоката Сергія Геллу, пише "УНІАН".

"Ну це пропозиція випити, звичайно... Викликати повій", - говорить один з детективів-учасників обшуку.

"А все через що? Через те, що коли ми встали з машини, він, б ... ь, не привітався. Ми приїхали і він приїхав. Хто ти, б ... ь, садівник?", - додає Новиков, обговорюючи, швидше за все, адвоката.

Ще на одному відео видно, як один з понятих виносить з кухні і ставить на стіл дві вазочки, наповнені горіхами і цукерками, якими пригощається Володимир Новіков, і тут же ставить на стіл пляшку алкоголю, ймовірно знайдену тут же.

"З відео зрозуміло, чому Новікову так заважав адвокат. В ході проведення обшуків Новіков наказав понятим принести йому без дозволу господарів горіхи і цукерки з кухні і поставити на стіл, за яким Новіков разом з фахівцем оглядали комп'ютерну техніку. Поняті без дозволу переміщалися по приміщенню, вживали їжу, а також, знайшовши пляшку алкоголю, запропонували "накрити на стіл", - пише Володимир Бойко.

Володимир Бойко відзначає, що на відео зафіксовано обшук в рамках провадження №42016000000001157, яке Новіков розслідував за фактом розкрадань на ДП "Укркосмос". Журналіст стверджує, що в порушення законодавства результати обшуку були зафіксовані в протоколі безпосередньо після завершення обшуку, а сам протокол складався "заднім" числом.

"Можна тільки уявити, як би верещали "громадські активісти", якби подібне виконали в ході обшуку слідчі Національної поліції або Державного бюро розслідувань. Інша справа, коли протоколи обшуків складають "заднім числом" детективи НАБУ, які втратили відеозапис, а в ході обшуків "борці з корупцією" обговорюють виклик повій, спускають адвоката зі сходів і жеруть без дозволу господаря чужі цукерки і горішки. Тож не дивно, що за таке "розслідування" Володимир Новіков не тільки не опинився на лаві підсудних, а навпаки був обласканий Артемом Ситником і зараз належить до числа довірених осіб Артема Сергійовича - разом з Калужинським, детективом Борисенком і "таємним агентом" Шевченко", - пише Володимир Бойко.