RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

17 травня

Всі новини

День матері: історія свята в Україні та найкращі ідеї для подарунків

День матері відзначається практично у всіх країнах світу, але ось дати святкування різні. У більшості європейських країн, у тому числі Україні, а також в Австралії, Канаді, Китаї, США і Японії свято відзначається у другу неділю травня, в Іспанії, Литві та Португалії - у першу неділю травня, а в Швеції і Франції - останню.

У пострадянських країнах День матері святкують в останню неділю листопада. У Росії це свято було встановлено в 1998 році указом президента Росії Бориса Єльцина з метою підвищення соціальної значущості материнства. В Україні День матері вперше відзначали в 1928 році. У 1939 свято заборонила радянська влада і довгий час День матері в Україні не святкували. Тільки в 1990 році свято повернулося в Україну. На законодавчому рівні його закріпив в 1999 році колишній президент Леонід Кучма.

Що подарувати на свято?

В Україні свято святкують в травні, часу ще достатньо, але поки карантин і з'явилося трохи вільного часу можна порадувати своїх мам приємними сюрпризами, а якщо ви ще й зробите щось своїми руками, то вона буде щаслива.

Кожна мама любить згадувати приємне пов'язане з її дитиною, можна подарувати їй книгу або фотоальбом, виконаний в техніці скрапбукінг. А якщо ще приділити час і своїми руками його зробити, прикрасити красиво і написати приємні слова любові, то кращого подарунка просто не придумати.

Якщо ваша мама часто сидить вдома і майже нікуди не ходить, але мріє про щось нове і цікаве - подаруйте їй незабутню відпустку. Це не означає, що потрібно бігти екстрено в турагенство і замовляє дорогий тур, можна подарувати щось бюджетне, але приємне. Наприклад поїздку в Карпати чи до Львова.

Багато мам захоплюються рукоділлям, і щось пов'язане з її хобі буде приємним подарунком. Це можуть бути нитки для в'язання, або нова картина для вишивання, а може ваша мама часто мерзне, коли клеїть кораблики - подаруйте їй теплий плед.

Ну, а якщо ваша улюблена мама захоплюється екстримом, то подаруйте їй стрибок з парашутом, поїздку на квадроциклі по бездоріжжю або ширяння в аеротрубі.

Як приємно привітати маму?

Вітаю з одним з найбільш ніжних свят - Днем матері! Бажаю кожній жінці, яка удостоєна називатися високим званням "мама", величезного щастя. Щоб ласкаві очі світилися добротою і гордістю за своїх дітей. Щоб радість і легкість супроводжували і надихали. Будьте найулюбленішими, необхідними і цінними!

Мамочка, вітаю тебе з Днем матері! Бажаю тобі міцного здоров'я, любові, тепла, радості, гарного настрою. Спасибі тобі за твою ніжність, турботу і підтримку. Ти сама добра, лагідна, мила, мудра матуся на світі. Я дуже люблю тебе!

Не секрет, чиї руки найтепліші, чиє серце найдобріше, чиї обійми найміцніші - це все наші мами! В такий день хочеться, щоб любов, яку вони випромінюють ніколи не залишалася без уваги, і всі діти - від малого до великого, завжди це цінували!

Матусю єдина, матусю рідненька,

Щоб ти не хилилась в журбі.

І в осінь, і взимку, весною і влітку,

щастя й здоров'я тобі.

Уклін тобі, мила матусю, лебідко,

За щирість, за ніжність,

За ласку й тепло.

Хай сонце сміється,

хай все удається тобі!