RU  UA

Путіна можна замінити: відомий політик розповів про ознаки "палацового перевороту" в Кремлі

Ситуація в Кремлі має ознаки наближення так званого "палацового перевороту" - оточення президента РФ Володимира Путіна на тлі падіння його рейтингу під час епідемії коронавірусу воліло б замінити його на будь-кого, аби вийти з-під санкцій.

Про це розповів в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV російський опозиційний політик Леонід Гозман.

За словами опозиціонера, коли навесні президент Росії Володимир Путін перестав з'являтися на публіці і з'ясувалося, що він керує країною з "бункера", його рейтинг почав різко падати і зафіксував рекордно низькі показники.

"Коли вони побачили, що він поводиться "недостатньо мужньо", це не могло не позначитися на його авторитеті. В результаті цього безладу з пандемією авторитет Путіна серед його оточення впав, а це може означати лише одне - наближення "палацового перевороту". Це будуть такі політичні наслідки пандемії", - пояснив Гозман.

Політик зауважив, що оточення Путіна, яке має величезні статки, мільярдні рахунки в банках і елітну нерухомість за кордоном, не мають можливості отримувати від всього цього задоволення через персональні санкції.

"Персональні санкції посилюються. Є мільярди, а куди з ними їхати, до Лукашенка в гості? Країна закрита. Не зрозуміло, що тепер робити з віллами за кордоном... Для "верхньої тисячі" (російська еліта - "Апостроф") Путін перестав бути безальтернативним, яким він був багато років, і стало зрозуміло, що його можна замінити на будь-кого, що дозволить чиновникам вийти з-під санкцій", - додав Гозман.

Як повідомляв "Апостроф", російський історик, відомий громадський діяч та політик Андрій Зубов провів історичні паралелі між Йосипом Сталіним і президентом РФ Володимиром Путіним і пояснив, чому оточення Путіна не буде його усувати, як це, можливо, було зроблено зі Сталіним.