RU  UA

Скандальна справа про зґвалтування в Кагарлику і навчання в Донецькій області - головні новости 2 грудня

У скандальній справі про зґвалтування в Кагарлику судитимуть 5 поліцейських, в Донецькій області відбулися навчання поліції з відпрацювання дій під час спецоперацій, а на Прикарпатті врятували колонію червонокнижних кажанів. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Справа про зґвалтування в Кагарлику

У справі про згвалтування та катування в Кагарлику судитимуть 5 поліцейських. Звинувачення на їхню адресу вже направлені до суду. За даними слідства, поліцейські катували і незаконно утримували людей для розкриття злочину. На початку 2020 року 3 правоохоронці побили 2 підозрюваних, перевозили їх в багажнику і били струмом. Крім того, їх прикували кайданами до батареї, де вони просиділи всю ніч.

У травні цього року один з правоохоронців знущався над жінкою-свідком. Він одягав на неї протигаз, сковував наручниками і стріляв з пістолета над головою. Крім цього, про знущання знав керівник поліцейського відділення, однак ніяк цьому не завадив. Зараз зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Навчання поліції в Донецькій області

У Донецькій області правоохоронці провели навчання щодо дій під час спецоперацій. Силовики відпрацювали ситуацію з озброєним нападом на пункт обміну валют, погонею і захопленням заручників. Тренування поліцейських проходили в максимально наближених до реальності умовах. За легендою, 2 озброєних злочинці пограбували пункт обміну валют і зникли на автомобілі. Поліцейські почали погоню, під час якої зловмисники потрапили в аварію. Після цього грабіжники пересіли в іншу машину, де знаходилася жінка.

Далі нападники забарикадувалися разом із заручницею в покинутій будівлі і погрожували вбити жінку. Правоохоронці розгорнули штаб, групи розвідки, захоплення і прикриття. Зловмисників взяли штурмом. Їх знешкодили, а заручницю звільнили.

Порятунок кажанів на Прикарпатті

На Прикарпатті зоозахисники врятували понад 250 червонокнижних кажанів. Гризунів знайшли будівельники на даху багатоповерхівки, розташованої в центрі Івано-Франківська. Під загрозою були особини рідкісних рудих вечорниць. 25 кажанів загинули від переохолодження. Інших гризунів вдалося виходити в Центрі реабілітації для диких тварин. Він знаходиться на території Галицького національного природного парку.