RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Потрібно зламати кожну сім'ю: у бойовиків ДНР відкрито назвали всіх "своїх" мирних жителів заручниками, відео

Ватажок бойовиків і колишній "міністр державної безпеки ДНР" Олександр Ходаковський назвав стратегію бойовиків щодо місцевого населення ОРДО, за допомогою якої тримають під контролем людей.

Про це він розповів в програмі "Международная панорама", запис якої опублікували в Youtube-каналі TK Union.

За словами Ходаковського, мешканці ОРДО не відчувають відповідальності за свою територію і не мають патріотичних почуттів.

"У свідомості обивателя немає відповідальності за цю територію ... Непричетність народжує байдужість, а байдужість породжує зраду. Якщо кожна сім'я буде знати, що, хочуть вони чи ні, але чоловік з цієї сім'ї піде служити батьківщині, то відбудеться переосмислення всього, що пов'язано з існуванням цієї родини... Спочатку буде ломка, потім з цією думкою звикнуть, потім почнуть визнавати цю думку цілком об'єктивною і адекватною", - пояснив Ходаковський.

Він зазначив, що у мешканців окупованих територій наявний так званий "стокгольмський синдром" - (виправдання жертвою свого агресора - "Апостроф").

"Це як стокгольмський синдром. Коли у тебе стратегія, тебе і того, хто тебе тримає в заручниках, вибачте за таку аналогію - це стратегія виживання. Так і тут: стратегія виживання окремої сім'ї і держави буде одним цілим. Це багато в чому змінить світогляд людей. Хтось проявить себе як відвертий недруг, а хтось посидить, поскреготить зубами і серцем, змириться, піде служити , а потім прийде і скаже спасибі", - зазначив Ходаковський.

Користувачі мережі обурилися тим, наскільки ватажок ДНР не приховує своїх намірів і відкрито говорить про захоплення в заручники мешканців окупованих територій.

Як повідомляв "Апостроф", колишні в'язні концентраційного табору для всіх незгодних з "русскім міром", який влаштували бойовики на території закинутого заводу на околиці Донецька, розповіли про страшні тортури і знущання.