RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Всі на лижі! Які об'єкти будуть відкриті під час локдауну: попередній перелік

Під час посиленого карантину, який планують ввести в Україні на початку січня 2021 року , уряд може дозволити діяльність готелів, храмів і гірськолижних курортів.

Про це повідомив журналістам у суботу, 5 грудня, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає "Радіо Свобода".

За його словами, карантин в січні не буде таким жорстким, як навесні. Зокрема, планується, що будуть працювати готелю і гірськолижні курорти. Крім того, будуть відкриті продуктові магазини і храми.

Віктор Ляшко уточнив, що готелям під час січневого карантину дозволять забезпечувати людей сніданками, а гірськолижні курорти будуть приймати туристів, щоб люди поїхали з мегаполісів, де більш високий ризик зараження. У храмах людям дозволять знаходиться з обмеженням - одна людина на 5 квадратних метрів.

Повністю буде заборонена робота пунктів харчування, вони будуть працювати тільки на доставку. Також планується закрити школи, садки, спортзали і розважальні центри.

За словами Віктора Ляшка, зараз розглядаються три дати введення жорсткого карантину на початку січня. Точну дату повинні оголосити на засіданні уряду в середу, 9 грудня.

За прогнозами, карантин триватиме три тижні. Це має суттєво знизити щоденний приріст хворих.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що під час жорсткого карантину, в країні не зупинять громадський транспорт.