RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Чи можна повторно захворіти коронавірусом: медики дали чітку відповідь

Негативний результат тесту на коронавірус після хвороби не дає гарантії від повторного зараження - антитіла захищають людей від COVID-19 близько 90 днів.

Таку думку висловив лікар американської клініки Sparrow Health System (штат Мічиган) Паул Ентлер в коментарі виданню Lansing State Journal.

Лікар стверджує, що вчені все ще "намагаються знайти правильну відповідь", коли справа доходить до того, що відбувається після того, як хтось вилікується від COVID-19. За його словами, повторне зараження хоча і малоймовірно, але все таки можливо.

"Негативний результат тесту не треба сприймати як зелене світло, щоб піти куди-небудь або відвідати друзів і родину", - зазначив Паул Ентлер.

Медичні працівники як і раніше закликають до обережності навіть у тому випадку, якщо перехворіли COVID-19: носити маски, дистанціюватися від суспільства і мити руки.

Як повідомляв "Апостроф", в аптеках України через пандемію коронавірусу люди масово купують препарати для підвищення імунітету та профілактики простудних захворювань, тому тепер в фармзакладах зменшилися їх запаси, а на деякі виник дефіцит.