RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Вчені знайшли загадкове поховання дитини, якому 40 тис. років: фото

Група експертів повідомила про дивовижну знахідку. Повідомляється, що кістки дитини, яка була похована 41 тисячу років тому, були виявлені на відомій археологічній ділянці в південно-західній частині Франції. Ця французька територія називається Ла Феррасі.

Про це повідомляє Sciencealert.com.

Знахідка, яку виявили в Ла Феррасі, говорить про те, що саме в цьому місці колись давно проживали неандертальці. Вони ховали своїх родичів нестандартними способами, які дозволяли зберігати тіла в їх первозданному вигляді, протягом декількох тисяч років. Незвичайний спосіб поховання неандертальців викликає багато питань, відповідей на які досі ніде немає.

Кістки дитини, які виявили вчені, говорять про те, що неандертальці були набагато розумнішими, ніж про них думали. Незвичайні способи поховання привели до того, що кістки збереглися в ідеальному стані навіть через 41 тисячу років.

На цей час відомо, що фахівці взялися вивчати ці кістки, після аналізу можна буде дізнатися повну структуру тіла неандертальців і з'ясувати нові подробиці про їхнє життя. Вчені кажуть, що можна буде з'ясувати абсолютно все, аж до того, який спосіб життя вони вели і як вони пересувалися по планеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше археологи виявили добре збережені залишки штабу римського легіону.