RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Крим буде "ядерним": в Україні зробили гучну заяву про дії Кремля

Росія проводить підготовку до розміщення ядерної зброї на території окупованого Криму. Таку заяву зробив міністр оборони України Андрій Таран в інтерв’ю турецьким медіа напередодні засідання у Києві глав міністерств оборони та закордонних справ України та Туреччини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства оборони України.

"Підготовка Росією до розміщення ядерної зброї у Криму становить серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу. Спроба Російської Федерації встановити домінування в Чорноморському басейні є великою загрозою економіці України, Туреччини та інших європейських країн", - заявив Андрій Таран.

В той же час Таран наголосив, що Росія перешкоджає вільному судноплавству у Керченській протоці.

"Намагання Росії придушувати комунікації засобами радіоелектронної боротьби перешкоджають навігації повітряних суден та судноплавства у акваторії Чорного моря. Цю занепокоєність також поділяють інші країни регіону, зокрема, Румунія", - додав міністр оборони.

Як повідомляв "Апостроф", 16 грудня Генеральна Асамблея ООН прийняла оновлену українську резолюцію щодо ситуації з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, в якій відображено численні факти їх порушень на тимчасово окупованому півострові.