RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

Всі новини

Біля берегів Нігерії в руки піратів потрапили 6 українських моряків: власники судна не виходять на зв'язок

Під час нападу піратів на судно STEVIA, яке слідувало під камерунським прапором в Гвінейській затоці біля берегів Нігерії, були захоплені заручниками 8 членів екіпажу, серед них - шестеро українців.

Про це повідомили на Facebook-сторінці морського співтовариства "Seafarers Journal".

Про інцидент біля африканських берегів за участю українців, який стався ще 16 грудня, стало відомо доньці одного із захоплених моряків.

"Звертаюся до вас за допомогою. У Нігерії було взято в полон 8 осіб (6 українців) з суховантажу STEVIA, господарями якого з травня 2020 року стали албанці. Серед заручників мій тато - Резніченко Семен Іванович (40 років) віддавав себе цій непростій професії, старший помічник капітана, громадянин України. На жаль, імена інших членів екіпажу, які потрапили в полон, мені невідомі , - повідомила вона.

За її словами, підтвердження того, що її батько в полоні, вона отримала від одного з моряків, що залишилися на борту. Вона також уточнила, що з 8 заручників - 6 українців (капітан, старший помічник, 2-й помічник капітана, стармех, електромеханік і вайпер). На судні залишилося 7 членів екіпажу.

За останніми даними, судновласник не зв'язувався з родичами і не відповідає на дзвінки і листи. У родичів моряків немає ніякої інформації про своїх близьких і стан їхнього здоров'я. Дочка моряка заявила, що екіпаж мав проблеми з водою і харчами.

"На чесність і порядність агента, який відправляв тата в рейс, - розраховувати не доводиться, він не дає даних судновласника, в загальних базах цих даних немає, тому що вони в них не були внесені. Агент ще 2 дні тому знав про ситуацію, але не повідомив її родичам полонених", - стверджує дочка полоненого моряка.

З повідомленні в місцевій пресі відомо, що судно STEVIA, зареєстроване в Камеруні, прямувало з південної частини Нігерії в Абіджан (Кот-д'Івуар). На нього напали, як вважають, місцеві нігерійські бойовики. Згідно з аналітичним звітом, це двадцять сьомий випадок викрадення людей в регіоні в 2020 році, за цей час пірати викрали 138 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські моряки танкера "Рута", яких в 2017 році було затримано в Лівії, повернулися додому після більш ніж трьох років в камері однієї з лівійських в'язниць.