RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

​На Землі хочуть побудувати "марсіанське село" для вивчення життя на Червоній планеті: фото

У пустелі Мохаве (штат Каліфорнія, США) вчені дослідної лабораторії Interstellar Lab в Парижі (Франція) хочуть побудувати "марсіанське село".

Про це повідомляє Naked Science.

Такий експеримент придуманий для вивчення життя на Марсі. За допомогою даного місця, яке назвали EBIOS (Experimental bio-regenerative station), астронавтам допоможуть пристосуватися до життя на Червоній планеті.

"Село" обладнають будівлями з куполами, які оснастять технологіями регенеративного життєзабезпечення. Розраховують, що таке поселення зможе вміщати близько 100 жителів. Вони будуть самодостатні - забезпечені водою і продуктами харчування.

Будівництво "марсіанського села" планують почати в 2021 році. Об'єкт хочуть зробити не тільки науковим, але і туристичним. Для відвідувачів він буде доступний щороку по півроку.

Відзначають, що Interstellar Lab співпрацює з NASA в різних сферах.

Як повідомляв "Апостроф", поверхня Марса в даний час є непривітною пустелею з пиловими бурями і льодовиками замість води. Однак американські вчені визначили найкраще місце на Червоній планеті, яке могло б бути придатним для життя, якби воно там було.