RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна готується обмежити авіасполучення з Британією: почалися екстрені консультації

Україна готується обмежити авіасполучення з Великою Британією, в якій виявлено новий штам коронавірусу, через що більше 20 країн ввели обмеження на авіаперельоти.

Про це заявив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк, повідомляє Telegram-канал "Страны".

За його словами, інформація про новий, більш агресивний штам коронавірусу змушує ще раз переглянути правила в'їзду/виїзду з країни, а також уточнити інші карантинні обмеження.

Подоляк нагадав, що ряд європейських країн вже прийняв рішення про посилення карантину, зараз в Україні проходять екстрені консультації в рамках Кабінету міністрів з цього приводу.

"Міністр охорони здоров'я Степанов актуалізував інформацію і запропонував обміркувати можливість обмеження польотів. Міністру інфраструктури Владиславу Криклію запропоновано в максимально короткі терміни дати математику - що і як у нас в аеропортах. Безсумнівно, обмеження будуть. Це ж безпека. І це вже роблять наші європейські партнери", - сказав Подоляк.

Як повідомляв "Апостроф", директор департаменту пандемій та епідемій ВООЗ Сільві Бріан заявила, що нова мутація коронавірусу, через яку ЄС готовий закрити пасажирське сполучення з Великобританією, вказує на те, щоCOVID-19 пристосовується до організму людини.