RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Лікарі назвали 7 серйозних проблем, які можуть виникнути у людей, що перехворіли на Covid-19

Медики виявили у людей, які перенесли коронавірус, який з новою силою атакував Україну, більш серйозні наслідки хвороби, ніж вважалося раніше. Постковідні стани проявляються у розладах з боку всіх систем організму і психічних розладах.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Національного інституту здоров'я та клінічного вдосконалення Великобританії.

У своїй нещодавній доповіді вчені розповіли, що серед наслідків перенесеного Covid-19 можуть бути порушення травлення - болі в животі, діарея, анорексія. Також такі пацієнти нерідко скаржаться на порушення сну і на зниження когнітивних здібностей (здатності до інтелектуальної праці, пам'ять, розумові функції).

Перенесений коронавірус також позначається на психічному здоров'ї людини. Так, медики фіксували панічні атаки і депресії у пацієнтів в постковідному стані.

Поряд з цим однією з найсерйозніших проблем, що можуть виникати у людей після COVID-19, є проблеми з функціонуванням серцево-судинної системи. Зокрема, пацієнти скаржаться на зміни серцевого ритму.

Також у пацієнтів, що перенесли коронавірус, фіксували випадки виявлення шкірних захворювань.

Як повідомляв "Апостроф", нове дослідження медиків показало, що люди, які перенесли коронавірус, зберігають імунітет від хвороби протягом мінімум 8 місяців, а не 6, як вважали раніше.