RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

1 липня

Всі новини

Чи вистачить Україні грошей на закупівлю вакцини від COVID-19: відповідь прем'єра

Українська влада має достатню кількість коштів для того, щоб придбати стільки вакцин від вірусу COVID-19, скільки буде потрібно для всіх громадян країни. Інформацію надав прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль, він опублікував великий пост з відповідями на багато питань на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Глава української держави і прем'єр-міністр країни активно працюють над тим, щоб вже в січні 2021 року Україна змогла гарантувати собі більше вакцин від вірусу з КНР. Також відомо, що Україна вже забронювала собі 8 мільйонів доз в рамках ініціативи компанії COVAX. З державного бюджету на закупівлю коронавирусної вакцини було виділено близько трьох мільярдів гривень. Також в країні планують створити фонд, який займеться акумулюванням коштів на вакцину від COVID-19. Гроші з фонду будуть передані і медичним працівникам.

Український уряд виділив понад 130 мільйонів гривень для Міністерства охорони здоров'я. Ці кошти підуть на масову закупівлю вакцини від COVID-19. Відомо, що рішення з цього питання було погоджено з представниками бюджетного комітету Верховної Ради.

“Цього тижня закупівлю вакцин від COVID-19 обговорив із послами G7 та ЄС. Також це питання опрацьовується спільно зі Світовим банком та ЄІБ. Відповідна робота ведеться і на рівні керівництва США, Великої Британії, Німеччини, інших країн. Тривають активні перемовини з Польщею, яка може стати країною-посередником в отриманні вакцин з ЄС", - відповів Денис Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", Україна, швидше за все, отримає від COVAX вакцини виробництва компанії Astra Zeneсa, які мають тільки 70% ефективності.