RU  UA

"Подарунки" Путіну: в Bellingcat назвали причину гучних політичних вбивств в Росії

За нападами на політичних і громадських діячів в Російській Федерації не завжди стоять російські спецслужби - деякі резонансні вбивства і отруєння були скоєні начебто від імені Кремля, але іншими структурами. Однак цими діями переслідуються корисливі наміри - таким чином "сподобатися" президента РФ Володимиру Путіну.

Про це в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV розповів журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозев.

За його словами, є люди, які намагаються показати себе патріотами перед Кремлем і отримати якісь вигоди.

"Вони вчиняють несанкціоноване (Кремлем - "Апостроф") вбивство так, щоб вони сподобалися Путіну і Кремлю. Інколи вони роблять навіть так, що це не сподобається Кремлю - не той момент, надто висока репутаційна ціна і т.п. Тому казус з Немцовим і Політковською від керівництва Чечні було подарунком Путіну", - заявив Грозев, говорячи про вбивство російського опозиційного політика Бориса Немцова в 2015 році в Москві і журналістки Анни Політковської, яку застрелили в 2006 році в під'їзді власного будинку.

Як повідомляв "Апостроф", співробітник Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації Костянтин Кудрявцев, який брав участь у замаху на російського опозиціонера Олексія Навального, зізнався в скоєному і розкрив подробиці операції.