RU  UA

Особливий статус Донбасу і землетрус у Хорватії - головні новини 29 грудня

Закон про особливий статус Донбасу вступив у силу, в Хорватії стався потужний землетрус, помер всесвітньо відомий модельєр П'єр Карден. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Особливий статус Донбасу

Закон про особливий статус Донбасу набрав чинності. Документ офіційно опублікували в парламентській газеті "Голос України". Законом передбачена можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Документ ухвалили у вересні 2014 року. Відтоді закон щороку подовжують.

Землетрус у Хорватії

У Хорватії стався потужний землетрус. Внаслідок інциденту загинула 13-річна дівчинка. Біля міста, де вона проживала, розташовувався епіцентр землетрусу. Попередньо силу поштовхів оцінили в 6,2 бала. Їх відчули по всій території Хорватії. Внаслідок землетрусу частина столиці країни знеструмлена. Люди вибігли на вулицю та бояться повертатися до будинків.

Це вже другий за останні 2 дні землетрус, який завдав удару по Хорватії. Минулого разу сила підземних поштовхів сягнула 5 балів.

Смерть Кардена

Пішов із життя відомий французький модельєр П'єр Карден. Йому було 98 років. Останні дні свого життя він провів у госпіталі в передмісті Парижа. Модельєр подарував світові чоботи-панчохи, колготки, водолазки, блискавки та речі із замінника шкіри. Карден відомий як першовідкривач стилю унісекс.

У 1950-х роках він очолював ательє "Christian Dior", а згодом заснував і власний дім моди. Крім того, модельєр запатентував понад 500 винаходів. Також він володів численною нерухомістю довкола Єлисейського палацу.