RU  UA

Справа Тупицького і вибух у Ємені - головні новини 30 грудня

Конституційний суд України відмовився виконувати указ президента Володимира Зеленського про відсторонення від посади Олександра Тупицького, в Ємені в аеропорту міста Адена пролунали потужні вибухи, а в Дніпропетровській області викрили злочинну банду, яка займалася викраденням людей та продажем наркотиків. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Справа Тупицького

Конституційний суд відмовився виконувати президентський указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького. Відомство пригрозило Володимиру Зеленському кримінальною відповідальністю, якщо той не скасує своє розпорядження. У суді також зазначили, що стаття, на яку посилався президент, не розповсюджується на суддів установи, тож виконувати указ судді не будуть. Саме ж розпорядження голови держави у КСУ назвали юридично нікчемним.

Вибухи в Ємені

У Ємені в аеропорту Адена пролунали потужні вибухи. Там розірвалися три мінометних снаряди. За попередніми даними, внаслідок теракту загинуло майже 30 людей, ще 20 осіб отримали поранення. Серед постраждалих журналісти, заступник міністра транспорту Ємена та ще один тамтешній чиновник.

На кадрах з моментом інциденту видно, що вибух пролунав у терміналі аеропорту Адена. Саме туди прибув новий уряд країни. Очевидці кажуть, що вибухи супроводжувалися пострілами. Інші подробиці теракту поки невідомі.

Затримання банди в Дніпропетровській області

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили злочинну банду. Зловмисники викрадали людей та продавали наркотики. За даними поліції Дніпропетровщини, до банди входили 15 осіб. Частина з учасників угруповання вже неодноразово притягалася до кримінальної відповідальності.

Сама банда складалася з кількох груп. Так званий "силовий блок" викрадав людей та вимагав у них гроші. Інші зловмисники продавали наркотики. На цьому вони заробляли майже 6 млн грн на місяць. Правоохоронцям вдалося затримати 6 людей, нині вони перебувають під вартою. Інших причетних наразі шукають.