RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Якою буде погода в Україні в 2021 році: прогноз по місяцях і порах року

Кліматологи прогнозують в Україні в 2021 році "європейську" зиму з аномальним теплом і довге літо.

Про це пише Сегодня.

Клімат в Україні поступово, але неухильно стає все більш теплим, і, як стверджують експерти, 2021 рік не стане винятком. А головна причина - глобальне потепління.

Навесні і влітку на погоду в світі і Україні впливатиме такий природний феномен, як Ла-Нінья, яке виникає в тропічних широтах південної частини Тихого океану, а чергування феномена з Ель-Ніньо призведе до того, що 2021 рік стане менш сухим і теплим, на відміну від минулого.

Зима

У першій половині січня - йтимуть дощі зі снігом, а в другій - в Україну нагрянуть снігопади з морозами, які затягнуться до лютого. У другій декаді місяця очікується відлига, але без опадів. Третя декада лютого буде теплою зі снігом і дощами.

Весна

Початок березня ознаменується снігом, дощами і морозами, а в другій декаді - невелике потепління з несподіваним похолоданням, в третій - запахне весною і повернуться дощі з мокрим снігом.

Справжнє тепло варто очікувати в 20-х числах квітня. Перша половина травня буде теплою, а в другій - очікується спека і посуха, але до кінця місяця стане прохолодніше через дощі.

Літо

У першій декаді червня - дощі, а закінчення місяця буде теплим і "мокрим". Синоптики стверджують, що липень буде спекотним, але часті дощі з грозами знизять температуру, а пік спеки очікується на середину місяця. Такою ж буде перша половина серпня, а до кінця місяця варто очікувати дощів з похолоданням.

Осінь

У вересні літня погода затримається на 10 днів, а потім почнуться дощі. Сухе і тепле бабине літо очікується в першій половині жовтня, а кінець місяця засмутить дощами і заморозками. У листопаді в Україну прийдуть дощі і ранній сніг.

Грудень 2021

Перший місяць нового зими повинен бути суворим, з крижаними дощами в першій декаді і невеликим снігом в другій. Справжня зима очікується до кінця місяця, коли Україну накриють снігопади і серйозні морози.

Раніше ми розповідали, якою буде погода в Україні в перші дні 2021 року.