RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Зробимо закладку": в мережу злили таємні переговори силовиків в Білорусі про вбивство Павла Шеремета

У справі про вбивство в Києві журналіста Павла Шеремета з'явився білоруський слід, в мережі спливли матеріали про причетність вищого керівництва Білорусі до усунення політичних опонентів.

Про це повідомили в Telegram-каналі NEXTA Live.

Як сказано в повідомленні, колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар направив для розслідування в Брюссель записи розмов, які були проведені в квітні 2012-го. На цих плівках нібито екс-глава КДБ Білорусі Вадим Зайцев разом з двома співробітниками антитерористичного спецпідрозділу "Альфа" обговорює способи ліквідації супротивників Лукашенко, які "кукурікають" в Німеччині.

У записі згадується ненависний для Лукашенка журналіст Павло Шеремет, який "зае*ал, б**дь".

"Зробимо закладку якусь, і так далі, щоб цього щура, б**дь, зовсім б**дь - ні рук, ні ніг не зберуть. Все щоб було натуральним чином", - говорить на аудіо людина, з голосом , як у екс-глави КДБ Білорусі Вадима Зайцева.

Для об'єктивного розслідування екс-спецназівець Ігор Макар доклав до записів деякі документи оперативної розробки, яку проводило КДБ для виявлення всіх пересувань Шеремета. Зокрема, в них є інформація про автомобіль та місце проживання журналіста в Москві, його контактах і номери телефонів.


Нагадаємо, що Павло Шеремет загинув в результаті вибуху автомобіля в Києві 20 липня 2016 року.

Детальніше про розслідування вбивства журналіста Шеремета читайте в матеріалі "Апострофа": Експерт-каратист і нестиковка з ростом: чому зависла справу Шеремета.