RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українські прикордонники отримають партію французьких вертольотів для охорони кордонів: фото

Українські прикордонники в 2021 році поповнять свій парк вертольотів для охорони кордонів ще десятьма гелікоптерами Airbus Н125.

Про це повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

Рік тому прикордонники отримали два вертольоти Н125 від французької компанії Airbus Helicopter. За цей час вони налітали майже 460 годин. За словами голова Держприкордонслужби України Сергія Дейнеко, французькі вертольоти у 4-5 разів більш економічні у порівнянні з Мі-8, які є на озброєнні відомства.

"У Держприкордонслужбі України уже підготовано 6 фахівців, які можуть пілотувати Airbus Н125, а також 64 механіки, які здатні забезпечувати належний технічний стан гвинтокрилів для їхньої ефективної експлуатації. У 2020 році для Н125 облаштували два ангари у Харківській області, по одному ангару в Сумській області та Києві. Тривають підготовчі роботи зі спорудження ангара у Чернігівській області", - йдеться в повідомленні.

У 2021 році ДПС очікує отримати ще десять гелікоптерів Airbus Н125. Ці машини прибудуть з необхідним оптико-електронним обладнанням для моніторингу державного кордону та виключної (морської) економічної зони України.

Додамо, що у рамках виконання міжурядової угоди з Французькою Республікою та реалізації інвестиційного проекту МВС щодо створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту Держприкордонслужба України загалом очікує отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні львівські прикордонники отримали 6 нових кросоверів Renault Duster. Екіпажі прикордонників на нових авто вирушили на охорону кордону з Польщею.