RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Скандал з українською іконою на Балканах: головний фігурант заявив про "аферу"

Член президії Боснії і Герцеговини, співпрезидент від сербської громади Мілорад Додік, який подарував главі МЗС Росії Сергію Лаврову 300-річну ікону, ймовірно, вивезену з Луганська, і спровокував дипломатичний скандал, заявив, що поверне ікону тим, від кого її отримав.

Про це повідомляє боснійський портал Dnevni Avaz.

Коментуючи скандал у вівторок, 5 січня, Додік наголосив, що поверне українську ікону, викрадену в Луганську, тим, від кого її отримав, однак це не Україна.

"Йдеться про сімейну ікону. Досі українська влада не розшукувала цю ікону. Журналісти вигадали цю історію, а український посол свою заяву зробив на основі інформації ЗМІ, тобто, на основі вашої брехні", - заявив Додік, звертаючись до журналістів.

За його словами, всі події навколо подарунка Лаврову і української ікони є аферою.

"Ікона тут. Пан Лавров вирішив, що її слід повернути. Я зателефоную людям, які дали мені цю ікону, я поверну її їм публічно, і нехай вони пояснять інші речі", - заявив Додік.

Як повідомляв "Апостроф", старовинну українську ікону, яку подарували в Сараєво міністру закордонних справ Російської Федерації Сергію Лаврову, могли вивезти з окупованого Луганська сербські найманці.