RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Техогляд, нові камери і патрулі-"фантоми": в Україні готують "облави" на водіїв у 2021 році

У новому році українських водіїв чекає цілий ряд новацій, в числі яких поліцейські фантоми, "листи щастя" для водіїв вантажівок і нові камери автофіксації перевищення швидкості.

Як пише ТСН, одним з головних нововведень стало те, що автовласникам планують повернути обов'язковий техогляд приватного транспорту.

Цікаво, що тепер технічний стан авто поліцейські зможуть прямо на дорозі. Справа в тому, що тепер у них є спеціальні технічні лабораторії на колесах.

Уже через кілька місяців на дорогах будуть полювати поліцейські автомобілі фантоми. Вони фіксуватимуть порушення швидкості автомобілів, які їдуть попереду, ззаду, збоку і навіть у зустрічному напрямку.

Що стосується камер автофіксації порушень, то 72 прилади вимірювання швидкості вже передали патрульній поліції. Ще три сотні додаткових камер автоматичної фіксації швидкості встановлять найближчим часом на українських дорогах. Зараз же працюють 48 таких приладів.

У поліції сподіваються, що за три роки аварійність на українських дорогах планують зменшити на третину. Для цього поліції передадуть 30 мобільних техстанций - це автобуси зі спеціальним обладнанням, яке допоможе перевірити систему водіння, фари, протектор шин, рівень шуму, тонування скла.

Ще планується ввести в експлуатацію новий прилад, який перевіряє рівень СО2. Він здатний заборонити експлуатацію половини українських автомобілів.

Нагадаємо, що на території Львівської області буде діяти система автоматичної фото-та відеофіксації порушення ПДР.