RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Маразм міцнішав: українців розгнівав дивний локдаун в магазинах, фото

В Україні з 8 січня почався локдаун, який триватиме до 24 січня. Українці обурені тим, як здійснюються карантинні обмеження в деяких магазинах.

"Апостроф" зібрав в соцмережах реакцію українців на те, як дотримується локдаун в перший день.

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду, з 8 по 24 січня в Україні не працюють непродовольчі магазини та ринки. Вони можуть працювати в режимі адресної доставки.

Як дотримуються локдауну в Києві: ексклюзивні фото та відео

Можуть працювати і приймати покупців магазини, більше 60% площі яких призначені для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Також дозволяється торгівля паливом, побутовою хімією і періодичними виданнями.

Однак на ділі все виглядає не зовсім так.

Супермаркети заклеїли стрічками заборонені товари. Під забороною опинилися сірники, свічки, сміттєві пакети, лампочки, батарейки, посуд, мило, шампунь, пральний порошок, колготки, презервативи, товари для немовлят, олівці, ручки, фарби, нитки, освіжувачі повітря, губки для взуття та інші товари.

У соцмережах українці діляться фото сьогоднішніх реалій в магазинах.

Їх підтримують коментатори, які теж обурені дивним вибором товарів, які потрапили під заборону.

Однак, як пояснив блогер Антон Швець, ці норми скопійовані з деяких європейських заборон і їх завдання не боротьба з пандемією, а забезпечення "справедливої конкуренції".

"Типу якщо закрили дрібні магазини з продажу господарських товарів і зобов'язали їх працювати через доставку, то треба закрити і відділи в продовольчих магазинах і нехай також працюють через доставку", - написав він у Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", в деяких магазинах торговельної мережі "Епіцентр" знайшли можливість під час жорсткого локдауну обійти заборону на торгівлю товарами, які не належать до категорії першої необхідності або продуктів харчування.