RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

З українцями сталася страшна історія на африканському курорті

Під час туристичної поїздки до Танзанії група українських туристів стала жертвою зухвалого пограбування. На острові Занзібар на українців напали грабіжники, які відібрали у них цінні речі загальною вартістю близько 6 тисяч доларів.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook журналістка Ірина Поліщук.

За її словами, серед постраждалих була її знайома, яка повідомила подробиці цього випадку, який стався 5 січня. У цей день група туристів прибула з материкової частини Танзанії на острів Занзібар, щоб відпочити на місцевих пляжах.

"Нам запропонували таксі до готелю в іншій частині острова, ми погодилися і через деякий час поїхали. Приблизно через півгодини шляху водій раптово повертає вліво і зупиняється. До машини підходять кілька хлопців і починають на підвищених тонах розмовляти. Водій ховається. Потім грабіжники проникають в машину, погрожують, б'ють, забирають все цінне і вимагають пінкод з кредитних карт, погрожуючи розправою. За підсумком трьох годин проведених з грабіжниками ми залишилися стояти на трасі без телефонів, ноутбуків, порожньою кредитною карткою і 100 $ на ночівлю і зворотний шлях додому ", - переказує автор поста розповідь своєї подруги.

У той же день постраждалі звернулися в поліцію. В ході розслідування було встановлено особу водія таксі, знайдено його машина. За словами постраждалих, загальна сума вкраденого майна перевищує 6 000 доларів, а цінність інформації на ноутбуці і телефонах - ще вища.

"Хотілося б отримати підтримку від нашого МЗС в частині діалогу з танзанійськими колегами для якнайшвидшого розслідування. Оскільки напрямок Занзібар на сьогодні є найперспективнішим і все більше і більше українців вибирають цей острів для відпочинку - важливо їх інформувати і забезпечити безпечне перебування", - зауважили по цього приводу українці, що потрапили в цю страшну історію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Туреччині в курортному містечку Мугла під Бодрумом в своєму будинку знайшли мертвою 25-річну українку Кристину Новицьку.