RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Багато піару, але немає результату: екс-міністр розкритикував дії України по Криму і Донбасу

У 2020 році Україні не вдалося домогтися прогресу в питаннях окупованих Криму і Донбасу.

Таку думку в ефірі телеканалу Апостроф TV виклав міністр закордонних справ України в 2003-2005 рр і 2010-2012 рр Костянтин Грищенко.

За його словами, керівництво країни більше говорило, ніж робило.

"Ми не побачили жодного реального прогресу, крім створення Кримської платформи. Це хоча б щось. Ми мали багато піару, але ми не бачимо ніякого результату. Зазвичай в дипломатії тебе оцінюють не по тому, що ти проголошуєш для власної публіки, а по тому, що ти можеш цій публіці показати, як конкретні наслідки того, про що ти домовляєшся. Але ніяких результатів немає", - сказав він.

Екс-міністр вважає, що в новому році Україні потрібно замислитися над тим, як і з яким інструментарієм проводити ці переговори.

"До речі, до Мінська українська дипломатія не має практично ніякого відношення. МЗС там практично не залучено. Це ведеться по лінії Єрмака - саме групи, яка була сформована і де на високому рівні немає професійних дипломатів або хоча б тих, хто працює в системі МЗС" , - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Для української дипломатії 2020 рік став роком втрачених можливостей - Костянтин Грищенко