RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Подарована Лаврову українська ікона коштує сотні мільйонів: подробиці і фото

Старовинна українська ікона, яку член президії Боснії і Герцеговини, співпрезидент від сербської громади Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, оцінюється в 12,5 мільйона євро (близько 430 млн грн).

Про це пише BN TV.

Як стало відомо від джерел, близьких до Додіка, йому повідомили, що Лаврову можна подарувати позолочену ікону, що зберігалася на депозиті Banka Srpska, залишену власником UKIO Bank. Подарунок нібито обрадує міністра закордонних справ Росії і зміцнить дружні зв'язки з Росією.

Відповідно до цього джерела, Додік вважав, що цим подарунком він нібито поверне до Росії те, що належить їй, і тим самим ще більше зміцнить свої зв'язки з цією країною.

Сама передача ікони, яка згодом виявилася вкраденою і належить Україні, в Східному Сараєво виходила за рамки всіх протоколів. Невідомо, звідки взялася ікона в депозиті збанкрутілого Banka Srpska і як вона потрапила в Боснію і Герцеговину.

Як повідомляв "Апостроф", Мілорад Додік повідомив, що поверне українську ікону, викрадену в Луганську, тим, від кого її отримав, проте це не Україна. За його словами, всі події навколо подарунка Лаврову і української ікони є аферою.