RU  UA

Теоретично можливо: лікар з Ізраїлю прокоментував скандал з підпільною вакцинацією "віпів" в Україні

Ізраїльський лікар-анестезіолог Борис Бриль висловився з приводу скандалу з підпільною вакцинацією топ-політиків і бізнесменів в Україні, які начебто отримали свою вакцину від Pfizer з Ізраїлю по ціні 2-3 тисячі євро за дозу, і оцінив наскільки це може бути можливим.

Про це він розповів в програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV.

За словами ізраїльського медика, туристу отримати вакцину в Ізраїлі у легальний спосіб неможливо, однак вивезти з Ізраїлю препарат для проведення нелегальної вакцинації в Україні теоретично можливо.

"Теоретично її можна вивезти з Ізраїлю. Зараз в Ізраїлі проведено щеплення 2 мільйонам громадян, під час якого використано 400 тисяч ампул вакцини (по 5 доз). Могло бути так, що якісь з них могли розбитися випадково, інші могли просто зникнути і їх ніхто не помітив, якщо не звіряли номера. Вакцину Pfizer після розморожування можна зберігати 5 днів при певній температурі. Тобто, теоретично її можливо і провезти", - пояснив Бриль.

Лікар звернув увагу на те, що відомо про випадки побудови мафіозної структури на медичних препаратах, тому не виключено, що вакцину в Україну могли завезти.

"Перевірити, чи тим особам, яким зробили щеплення, вкололи саме вакцину, а не підробку, теж не можна. Це могло бути і плацебо і тому числі", - пояснив Бриль.

В будь-якому випадку, за словами медика, цим питанням повинні займатися правоохоронні органи.

Як повідомляв "Апостроф", в СБУ заявили, що в Україні підпільно продавали небезпечні препарати під виглядом вакцини від коронавірусу компанії Pfizer.