RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Названо найпопулярніші в Україні кольори авто і моделі, які користуються попитом

Раніше були названі кращі міські авто, які відрізняються доступною ціною і надійністю, тепер же стали відомі найпопулярніші в Україні кольори і моделі автомобілів.

Про це пише "Укравтопром".

Так, в 2020 році свої перші номери в Україні отримали майже 440 тисяч легкових автомобілів. Серед нових легкових автомобілів, яких було зареєстровано 85,5 тис. штук, найбільш ходовим кольором був білий. Кожен третій новий автомобіль, що пройшов реєстрацію в 2020 році, був у цьому кольорі. При цьому лідерські позиції серед білих автомобілів належать Renault Duster.

Другим за популярністю автокольором в Україні став сірий - близько 26% з поставлених на облік в минулому році нових легкових автомобілів були в відтінках сірого. Найчисленнішим з них став автомобіль Toyota RAV-4.

15% покупців нових машин віддали перевагу чорному кольору. У цьому кольорі частіше за інших реєструвалися автомобілі моделі Toyota Land Cruiser Prado.

Синій колір привабив 9% покупців і це четвертий результат. Серед тих, хто вибрав цей колір найпопулярнішим автомобілем був Kia Sportage.

Замикає п'ятірку найпопулярніших кольорів на українському ринку нових легкових автомобілів - коричневий (7% авто). А лідером в цьому кольорі став Renault Duster.

При цьому вибором тих, хто купував авто з пробігом, став сірий колір. 38% вживаних легковиків, ввезених з-за кордону були сірими. Лідер в цьому кольорі - Renault Megane.

Близько чверті б / в авто були чорними, найпопулярніший автомобіль цього кольору - Volkswagen Passat. На третьому місці білий колір, в нього пофарбовані 14% імпортованих машин з пробігом. Серед білих машин також найбільша кількість Volkswagen Passat.

Четверте місце у синього кольору (12%), лідер - Volkswagen Golf. На п'ятому місці червоний колір, в який пофарбовані 6% розмитнених і зареєстрованих легкових автомобілів з пробігом. Найбільше в цій категорії було куплено RENAULT Megane.

Раніше "Апостроф" розповідав, на яких автомобілях їздять зірки українського шоу-бізнесу - Потап, Монатік, Тіна Кароль і Джамала.