RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вбиває дуже підступно: лікар шокувала знімками легень курця і хворого на COVID-19

Легені людей, які перехворіли коронавірусну інфекцію, мають більше рубців і пошкоджень, ніж легені завзятих курців.

Як пише Тhe Sun, вражаючими знімками поділилася доктор Бріттані Бенкхед-Кендалл, доцент Центру медичних наук Техаського технологічного університету, яка вилікувала тисячі пацієнтів з коронавірусом.

Одне зображення показує нормальну здорову пару легень, інше - легені курця, а третє - легені пацієнта з коронавірусом.

Легені здорової людини

Нормальні легені темні і прозорі, на легенях курця частково є рубці, в той час як легкі пацієнта з коронавірусом майже непрозорі від пошкоджень.

Легені курця

"Легені після коронавірусу виглядають гірше, ніж будь-який тип легень жахливого курця, який ми коли-небудь бачили. Вони руйнуються. І вони злипаються. І задишка зберігається", - сказала лікар.

Легені людини, яка перенесла коронавірус

Бріттані Бенкхед-Кендалл наголосила, що руйнівна дія Covid-19 на легені помітна навіть у тих пацієнтів, хто переніс його в легкій формі.

Вона додала, що поки невідомо, чи загояться коли-небудь рубці, викликані коронавірусом, але кожен, хто відчуває стійку задишку, має поговорити про це зі своїм лікарем.

Як повідомляв "Апостроф", завідуюча інфекційним відділенням Київської міської клінічної лікарні № 17 Світлана Гук розповіла, що після перенесеного COVID-19 легені людини отримують важкі ураження і можуть більше не відновитися ніколи.