RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україні зворушливо вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту: фото і відео

У середу, 20 січня в Україні вшанували пам'ять захисників Донецького аеропорту, оборона якого тривала 242 дні - з 26 травня 2014 по 22 січня 2015 року.

Як повідомляє прес-служба президента України, Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам'яті українських захисників, які загинули в цей день в боях за незалежність України.

Церемонія відбулася у Міністерства оборони України. Були оголошені прізвища 51 захисника України, які загинули в цей день в 2015-2020 роках. Зокрема, вшанували пам'ять 48 військовослужбовців, полеглих при обороні Донецького аеропорту. Володимир Зеленський поклав квіти до Пам'ятного дзвону.

Також він поспілкувався з родичами загиблих бійців.

"Українські воїни на фронті щодня доводять, що ані збройні провокації супротивника, ані люті морози не змусять їх відступити зі своєї землі. Кожен день ми дякуємо їм за мирне небо над нашими містами і селами і згадуємо імена тих, хто загинув, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України", - сказав він.

Крім того, як повідомляє Kharkiv Today, пам'ять захисників Донецького аеропорту вшанували 20 січня і в аеропорту "Харків".

На церемонії був присутній підполковник Борис Рябуха, який обороняв Донецький аеропорт в складі другого батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади (базується в Житомирі).

"На мою думку, цей день потрібен. Потрібно згадувати про тих військових, завдяки яким зараз люди можуть проживати в мирних містах України", - зазначив він.

Нагадаємо, оборона ДАП тривала 242 дні. За офіційними даними, за час оборони аеропорту загинуло понад 200 українських військових, понад півтисячі дістали поранення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явився розповідь про один бій в період оборони ДАПу, у вересні 2014-го року.