RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

30-річчя рідкісного суперкару Lamborghini Diablo: фото і його "українська" історія

Культовий суперкар Lamborghini Diablo 21 січня святкує своє 30-річчя. Всього було випущено 2 884 екземпляра. Щонайменше чотири з них перебувають в Україні.

Про це розповідає "ТопЖир".

Один з суперкарів, Lamborghini Diablo 1992 року було прописано в Донецьку, але з початком бойових дій його вивезли до Одеси. Потім він потрапив до Києва, причому в дуже жалюгідному стані. На щастя, автомобіль повернули до життя і тепер він виставлений на продаж.

Крім цього в Києві є два Lamborghini Diablo на єврономерах. Причому, обидва - у фінальній найкрутішій версії VT 6.0 з повним приводом і шестилітровим 550-сильним V12.

При цьому одне з цих купе примітно тим, що створювалося спеціально для нового керівника Ламборгіні Франца-Йозефа Пефгена.

В Україні навіть робили тюнінг Ламборгіні Діабло. Причому, дуже і дуже нестандартний - його перетворили на більш сучасне купе Lamborghini Murcielago. Однак зараз Diablo набагато більше цінуються колекціонерами, ніж Murcielago, і коштують більше. Та й доля цього авто зараз невідома.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на торги виставили унікальний суперкар італійського автовиробника Lamborghini - Lamborghini Diablo SV.