RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зеленський жорстко висловився про родичів загиблих під час пожежі в будинку для літніх людей

У п'ятницю, 22 січня 2021 року, глава української держави Володимир Зеленський прибув до Харкова, де напередодні сталася пожежа в двоповерховому будинку, який був переобладнаний під будинок престарілих.

Про це повідомив сайт Обозреватель.

Володимир Зеленський заявив, що не розуміє людей, які віддають своїх рідних на утримання в будинок для людей похилого віку на зразок того, який згорів у Харкові. Про це він розповів журналістам, перебуваючи в Харкові. Також президент відвідав лікарню, де перебувають постраждалі в результаті пожежі.

Один з потерпілих звернувся до глави держави, він сказав, що потрапив в будинок для людей похилого віку завдяки дочці, яка вирішила віддати його в пансіонат через травму спини. Відомо, що в заклад, який працював нелегально, можна було оформити свого родича за 12,5 тисячі гривень. Чоловік зазначив, що разом з ним в палаті було ще чотири людини, троє з яких психічно нездорові.

Український лідер заявив, що в країні необхідно провести глобальну реформу в цій сфері. Також президент зазначив, що відповідні комісії з пошуку закладів, подібних харківському, вже були створені. За словами Володимира Зеленського, таких закладів може бути величезна кількість. Країна, за його словами, зобов'язана створити всі умови для того, щоб люди похилого віку мали можливість отримувати якісні соціальні послуги. Президент підкреслив, що наші старі потребують якісного догляду та підтримки.

Як писав "Апостроф" раніше, слідство розглядає три версії смертельнї пожежі в будинку для літніх людей у Харкові, що спалахнула 21 січня.