RU  UA

Чи дозволять українцям купувати "короткостволы": озвучена позиція МВС

У Міністерстві внутрішніх справ України вважають, що покупка і зберігання короткоствольної зброї громадянами має істотні ризики.

Таку думку в ефірі програми Апостроф Live на Апостроф TV висловив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

За його словами, головна полеміка щодо законопроекту про обіг цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї, який Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував прийняти, ведеться навколо дозволу купувати і зберігати вдома пістолети і револьвери.

"Ми, як МВС, традиційно консервативні в цій позиції. Ми вважаємо, що тут є істотні ризики, і тут треба дуже-дуже ретельно все зважити. Ми займаємо більш консервативну позицію, але в принципі слово за законодавцями", - зазначив спікер МВС.

Однак, як підкреслив Артем Шевченко, міністерство внутрішніх справ є частиною виконавчої влади, тому все залежить від того, яке рішення прийме законодавчий орган.

"Якщо законодавець прийме таку норму, і вона вступить в законну силу, то міністерство, як частина виконавчої влади, буде її виконувати", - зауважив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд в Чернігівській області виніс вирок у кримінальній виробництву, відкритого проти зброяра-реконструктора з Ніжина Дениса Дубровського відомого під прізвиськом Рагнар. За виготовлення кремнієвого пістолета майстра засудили до 4 років позбавлення волі.