RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Чемпіон" за кількістю безпідставних скарг на бізнес: київський прокурор Тахтаров успішно пройшов переатестацію - ЗМІ

Прокурор Київської місцевої прокуратури №8 Олександр Тахтаров, який може бути причетний до тиску на бізнес, в кінця 2020 успішно пройшов переатестацію і продовжить службу в органах прокуратури.

Про це з посиланням на матеріал Вести пише видання "КП в Україні".

У прокуратурі Тахтаров працює з 2016. Як пише ЗМІ, він регулярно ініціював арешти майна і рахунків, вилучення документів, арешти під заставу. При цьому в більшості випадків справи розвалювалися і суд виносив виправдувальні вироки. Тахтаров також був відомий викликами свідків не повісткою, як це передбачає КПК, а через VoIP.

"10 грудня 2020 Святошинський райсуд відмовив у його клопотанні, бо Тахтаров сповістив свідка через мобільний додаток VoIP, а не повісткою, як це передбачає закон. І це не завадило йому успішно пройти переатестацію", - пише ЗМІ

У матеріалі наголошується, що в кримінальних справах проти будівельних компаній ТОВ "Века Буд" і ТОВ "Будівельна Компанія "Старс", а також проти ТОВ "Растрас" і ТОВ "Центрсервісбуд" Тахтаров просив суд провести перевірку, хоча відповідно до закону, вона не є слідчою дією і не може бути заходом забезпечення кримінального провадження. Прокурор був обвинувачем у справі про ухилення від сплати податків директора ТОВ "Еврокопі". Після виправдувального вироку, екс-підозрюваний подав до суду на Тахтарова і отримав з бюджету відшкодування моральної шкоди в сумі 203 тис грн.

"Величезне число справ прокурора Тахтарова, в яких підсудних спочатку підозрюють, а потім виправдовують, - може вказувати на те, що цих людей погрозами таки змусили заплатити. Або на те, що в справах з самого початку не було складу злочину, і прокурор ввів суд в оману", - пише видання.

В 2019 прокурор Тахтаров задекларував квартиру в Ірпені, якою нібито користується безкоштовно, автомобіль, 15 тис дол готівкою і два банківські рахунки.