RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Напророкувала" свою смерть: що відомо про дівчину-лікаря, яка загинула під час пожежі в лікарні Запоріжжя

Під час пожежі в інфекційній лікарні Запоріжжя, яка сталася 3 лютого, загинули троє пацієнток та 26-річна лікар-анестезіолог Ольга Гліва. Молода лікарка була випускницею Запорізького медичного університету, у 2020 році закінчила інтернатуру та почала працювала в обласній інфекційній лікарні.

Про це пише ТСН.

З приводу жахливої смерті молодої людини висловилися в навчальному закладі Ольги Гліви.

"Страшна трагедія у Запоріжжі: пожежа в обласній інфекційній лікарні обірвала життя чотирьох людей. Серед них – і нашої випускниці, лікарки-анестезіологині обласної інфекційної лікарні Ольги Сергіївни Гліви. Медицина була її покликанням: Ольга Сергіївна з відзнакою закінчила Запорізький державний медичний університет, блискуче навчалася в інтернатурі, яку закінчила у 2020 році. Попереду було ціле життя, яке молода лікарка-анестезіологиня планувала присвятити порятунку пацієнтів", - йдеться у повідомленні Запорізького державного медуніверситету.

До останнього свого подиху Ольга Гліва рятувала пацієнтів у реанімаційному відділенні інфекційної лікарні в палаті з важкохворими на коронавірус, які були підключені до ШВЛ.

"Страшно, коли від чийогось недбальства гинуть талановиті, розумні, віддані своїй професії люди... Це наш золотий фонд, якого все менше і менше з кожним роком.

Красива, чесна, чиста людина, яку любили і поважали всі - і хворі, і персонал... Все життя, присвячене порятунку людей, була попереду... І загинула, намагаючись врятувати чиєсь життя, повернути дихання, інтубуючи хворого", - написала про загибель лікарки відомий лікар-інфекціоніст, завідувач кафедри інфекційних хвороб в Національному медуніверситеті ім. Богомольця, професор Ольга Голубовська на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні своєї загибелі дівчина написала пророчий вірш, який опублікувала на своїй сторінці у соцмережі.

"Не просто бути, не просто споглядати, а перетворитись повністю у слух і розчинитись", - написала Ольга Гліва.

"Чотиривірш, як пророцтво... тепер ти на слуху у всіх... і розчинилася... земля тобі пухом, мила дівчинко", - прокоментувала пост Elena Safonova.

Як повідомляв "Апостроф", на трагедію відреагував президент України Володимир Зеленський. Він висловив співчуття сім'ям загиблих і постраждалих і зазначив, що найстрашніше, що це сталося в лікарні, "де людям дарують здоров'я".