RU  UA

Сотні машин в заметах і мороз мінус 30: погода завдає нового удару по Україні

Потужні снігопади вже кілька днів не дають спокою українцям. Більшість областей засипає снігом, а подекуди місцями йде крижаний дощ. Синоптики радять не розслаблятися, бо ставатиме лише холодніше.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 14:00 на Апостроф TV.

Снігом засипає Київ та область, Вінниччину, Івано-Франківщину, Львівщину, Рівненщину, Тернопільщину та Хмельниччину. А на Закарпатті та у Чернівецькій області снігопад вирує з дощем.

На дорогах України від ранку працюють понад 1,5 тисячі снігоприбиральних машин. Рух державними та міжнародними магістралями обмежили для вантажівок. Попри це зі снігових заметів дістали близько 500 авто. Серед них - 16 карет швидкої допомоги.

У Рівному до порятунку транспорту залучили БТР. Він витягав із заметів автобус. Тим часом на Волині зі снігового полону звільнили 10 шкільних автобусів.

Засипати снігом після невеликої перерви знову почало і Київ. Синоптики прогнозують, що погода не зміниться до суботи.

У центрі Києва тротуари, які комунальники розчистили напередодні, за лічені години засипало снігом, через що людям доводиться ходити протоптаними стежками. Через засніженість тротуарів люди не бачать, що вони покриті льодом.

Автомобільні дороги не настільки покриті снігом. До того ж, комунальники регулярно посипають дороги піском.

У деяких районах столиці через негоду утворилися затори. У зв’язку із погіршенням погодних умов, міська влада ухвалила рішення перевести дитячі садочки та школи на дистанційний режим навчання.

Киян закликають пересідати з власного транспорту на громадський. Однак до цих порад прислухалися не всі.

Крім того, в Україні лишаються знеструмленими 12 населених пунктів. Це міста та села в Закарпатській та Чернівецькій областях.

Синоптики стверджують, що це лише початок. На Україну насуваються сильні морози та хуртовини. Протягом наступного тижня на півночі країни температура повітря опуститься до 30 градусів нижче нуля. Тепліше буде лише на Одещині та Закарпатті. Окрім низьких температур, в Україні очікуються снігопади, хуртовини та поривчастий вітер.

Зазначимо, що у зв'язку з погодними умовами Держкомісія з надзвичайних ситуацій зібралася на позачергове засідання. Там вирішили організувати штаб із забезпечення сталого транспортного сполучення.