RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Вчені розгадали таємницю страшних наскальних картин сандаве - на них зображено гуманоїдних істот: фото

Нещодавно в Танзанії виявили унікальні стародавні наскальні малюнки народу сандаве, який є корінним для південної Африки. На своїх малюнках його представники могли зобразити гуманоїдів.

Про це пише Dailymail.

Представники народу сандаве вірили, що в печерах, в яких були знайдені малюнки, жили духи. Тому там було прийнято проводити різні ритуали і робити підношення. Використовували їх також, як притулок від негоди і хижаків.

На малюнках, які були виявлені на стінах скельного притулку Амакхі 4, вивченням якого займалися польські дослідники, зображені тварини, люди, і дивні істоти, схожі на гуманоідів.

Це свідчить про те, що дивні істоти були також частиною повсякденного життя стародавніх людей.

Зараз складно сказати з впевненістю, хто ці істоти. Вчені, аналізуючи малюнки, роблять висновки, що тут є зображення не тільки побуту, але і професій древніх людей. На найбільшому малюнку є фрагменти, де зображено полювання і процес збирання.

Пояснили вчені і зображення буйволів. Відомо, що сандаве все ще практикують ритуал, основним елементом якого є вхід в стан трансу. Мабуть, ці знання передавалися їм від предків.

Одним з головних аспектів цього ритуалу є удари жінок рогами буйвола, в той час як учасники шукають під час трансу камені, звані кісанго, які є сигналом до завершення ритуалу. Потім кісанго поміщають всередину рогів. Сандаве вірять, що саме ці камені є сильним захисним оберегом проти чаклунства.

Є у народів і інший ритуал, який пов'язують з родючістю, жінки в ньому піднімають руки таким чином, що вони символізують "роги місяця" і "роги диких тварин".

Вчені продовжують розгадувати таємниці виявлених малюнків.

Як писав "Апостроф" раніше, археологи знайшли останки команди знаменитого пірата Джека Чорного Сема - на його кораблі були тонни скарбів.