RU  UA

Це найстрашніше, що може бути: генерал розкрив підлий план Росії щодо Донбасу

Росія має можливість провести широкомасштабну операцію на сході України, проте вибрала більш вигідний для себе варіант - перетворення Донбасу на зону замороженого конфлікту.

Таку думку в програмі Роксани Руно "Все по бєспрєдєлу" на Апостроф TV висловив керівник Незалежного аналітичного центру геополітичних досліджень "Борисфен Інтел", доктор військових наук, екс-керівник Головного управління розвідки МО, колишній голова Служби зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Віктор Гвоздь.

За його словами, існує реальна загроза вторгнення російських військ на сході України.

"На кордоні з Україною знаходиться більш потужне угруповання. Вона щодня посилюється, вводяться нові частини. Зараз в Південному та Західному округах вводяться нові частини, які будуть мати на озброєнні" Іскандери ". Це ракети тактичного плану. Вони можуть нести тактичну ядерну зброю" , - зазначив Віктор Гвоздь.

Експерт стверджує, що Росія має можливості при бажанні провести широкомасштабну операцію на Донбасі, задіявши свої аерокосмічні сили, зокрема крилаті ракети. Однак, масштабне вторгнення Росії зараз не вигідно.

"У РФ розглядають нашу державу як сіру зону або державу-жертву. Це тиск. Найголовніше - це чинити тиск. Їм вигідно, щоб наша держава існувала в таких умовах, щоб був тиск: економічний, військовий, інформаційний. Це робиться, щоб змінити ситуацію всередині країни, змінити політичний устрій, змінити наш курс ", - говорить колишній глава Служби зовнішньої розвідки.

За його словами, заморожування конфлікту на Донбасі - це найстрашніше, що може бути.

"Це фактично отруєний організм, який постійно отримує дозу цієї отрути... Країна не в змозі вирішити його [конфлікт]. Росія показує всьому світу, що Україна не здатна це робити, і всі вже втомилися від України", - підкреслив Віктор Гвоздь.


Інтерв'ю з колишнім головним розвідником країни читайте на "Апострофі": Росія кожен день посилює військову угруповання біля України, везуть навіть "Іскандери" - генерал Віктор Гвоздь.