RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Вчені розповіли, скільки людей хворіє на коронавірус безсимптомно

Однією з найбільш небезпечних властивостей коронавірусу є те, що заражені люди часто передають його іншим, перш ніж вони дізнаються, що хворі, або ж хвороба в них взагалі протікає безсимптомно. Таких випадків, згідно з новим дослідженням вчених, може бути більше 80%.

Про це повідомляє видання Insider.

За підрахунками Центрів з контролю та профілактики захворювань, близько 40% випадків захворювання на COVID-19 протікають безсимптомно, а дослідження, проведене минулого місяця, показало, що близько 50% захворювань передаються людьми без симптомів.

Нове дослідження американських вчених показало, що безсимптомні випадки можуть становити переважну більшість інфекцій. Дослідники з Чиказького університету створили модель, яка включала тести на антитіла, зроблені в Нью-Йорку з березня по квітень, зареєстровані випадки в місті з березня по червень та зміни в спроможності тестування в Нью-Йорку за цей час.

Результати свідчать, що лише від 13% до 18% випадків COVID-19 були симптоматичними - між кожним п'ятим та кожним сьомим. При цьому у більшості людей, які заражаються коронавірусом, симптоми не розвиваються.

Модель дослідників змогла розрізнити симптоматичні випадки, які не були зафіксовані через відсутність тестування, та безсимптомні випадки - люди, які ніколи не хворіли або, можливо, не підозрювали, що хворі через дуже легкі симптоми.

Оцінка команди може бути вищою, ніж інші, оскільки їх модель використовувала більш широке визначення безсимптомних випадків - вона включала людей, симптоми яких були настільки слабкими, що вони ніколи не контактували із системою охорони здоров'я.

Зараз дослідники загалом оцінюють репродуктивну цінність коронавірусу від 2 до 3, тобто одна хвора людина в середньому заражає від двох до трьох інших. Але якщо модель вчених правильна, коронавірус може поширюватися легше від людини до людини, ніж вважалося раніше.

Як повідомляв "Апостроф", виконавчий директор Access to Medicine Foundation Джаясрі До Айер звернула увагу на спалах вірусу Ніпах в Китаї як на потенційний ризик наступної великої пандемії.